Knacka-bort-rädsla-för-bilkörningJag har knackat på traumatiska händelser, begränsande föreställningar, stress, rädsla, när jag känt mig överväldigad, i svåra samtal (diskret på fingrarna, eller på knät under ett bord), på huvudvärk, munsår, ont i magen. Jag har knackat medan jag promenerat, cyklat, kört bil, när jag haft svårt att sova……

 

Så en dag blev jag testad.

Under mitt besök hos dottern i San Francisco, hade jag bestämt mig för att köra bil själv till ett seminarium. Trafiken är lugn inne i städerna, men snabb på motorvägen och uppfarterna är korta så det gäller att stampa gasen i botten för att komma upp i hastighet. Dessutom skulle jag köra med GPS och det hade jag aldrig gjort förut. Även om jag är en van bilist och känner mig säker i trafiken hemma, så var detta något annat. Allt gick bra, men det var obehagligt stressigt.

 

Så här gjorde jag

När jag väl hade hållit skarpt fokus och kommit upp på den raka motorvägen knackade jag med en hand för att lugna ner kroppen och knoppen. Jag sa ingen utgångsfras, det behövs inte när man verkligen är i känslan för då vet hjärnan precis vad det handlar om.

Jag bara knackade, först utan ord, mest på nyckelbenspunkterna, tills jag kände mig litet lugnare. Sedan knackade jag lite till för att berömma mig själv! När jag kom fram till mitt seminarium var stressen borta och jag kunde ägna hela mig åt nuet.

Så prova att knacka på allt som känns obehagligt – du har inget att förlora.

– GunMarie Engström, EFT Advanced Practitioner

 

 

Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

. .

Med EFT-Knackning, EFT-tapping, blir du ovanligt snabbt av med oönskat beteende, och känslor.

. .
 
EFT-behandling, EFT-tapping, i Stockholm och Sverige: .. KnackPunkten - Sturegatan 44, 11436 Stockholm, Sverige .. MEJLA: kontakt@knackpunkten.se .. RING: 0733-292 292
______________________________________________________________________________________________________________________________________________